Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@14:51:00 GMT

آلودگی ۶۵۰ هکتار از باغات گلستان به آفت مگس مدیترانه ای

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۷۵۷۷

آلودگی ۶۵۰ هکتار از باغات گلستان به آفت مگس مدیترانه ای

کیانوش حق نما در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از جمع ۱۴ شهرستان گلستان، باغات هشت شهرستان استان به آفت مگس مدیترانه‌ای مبتلا شده که میزان ابتلا آفت نسبت به سال گذشته رشد ۲۰ تا ۴۰ برابری داشته است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: از مجموع ۲۲ هزار هکتار باغ میوه در گلستان، ۶۵۰ هکتار به آفت مگس مدیترانه‌ای آلوده شده است که تا امروز در ۵۵۰ هکتار از باغات آلوده عملیات مبارزه با آفت انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: هزار و ۲۰۰ نفر از باغداران گلستانی بسته‌های حمایتی برای مبارزه با آفت دریافت کرده‌اند و مبارزه با آلودگی در سطوح ردیابی، پیش آگاهی و کنترل انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: آفت مدیترانه‌ای اولین بار در نیمه اول خردادماه در استان گزارش شد و این زمانی بود که ۹ درصد میوه‌های هسته دار مثل شلیل و هلو برداشت شده بود و هم اکنون نگرانی ما آلوده شدن میوه‌های دانه دار مثل گلابی، خرمالو و مرکبات است.

حق نما به باغداران گلستانی هشدار داد تا نسبت به اقدامات پیشگیرانه نسبت به شیوع مگس مدیترانه‌ای در باغات خود اقدام کنند، در غیر این صورت احتمال این مسئله وجود دارد که میوه‌های دانه دار و مرکبات تا ۹۰ درصد آسیب ببینند.

وی گفت: میوه‌های هسته دار آلوده که بر روی درختان باقی مانده‌اند یا پای درخت افتاده و جمع نشده‌اند کانون آلودگی بوده و دیگر محصولات باغ را هم آلوده می‌کنند لذا باید باغداران نسبت به جمع‌آوری این میوه‌ها و نابودی آن اقدام و علاوه بر آن مبارزه شیمیایی علیه آفت را انجام دهند.

حق نما ادامه داد: در غیر این صورت آلودگی با شدت بیشتری سال بعد، میوه باغدار را تهدید کرده و به دیگر درختان هم منتقل خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با بیان این که هم اکنون باغات گلستان در مرحله آرامش پیش از طوفان هستند، گفت: باغ‌های هسته دار که برداشت آن به اتمام رسیده باید سم‌پاشی شود و میوه‌هایی مانند مرکبات و خرمالو باید در مرحله رسیدگی فیزیولوژیک جمع شود و نباید به مرحله رسیدگی زیاد برسد تا کانونی برای جمع شدن مگس مدیترانه ایجاد شود.

وی گفت: ۲۵ روز قبل از برداشت محصولات دانه دار مبارزه با آفت را آغاز کرده‌ایم تا قبل از رسیدگی کامل میوه میزان مگس‌ها را کاهش دهیم و شاهد خسارت کمتری در باغات استان باشیم.

کد خبر 5569520

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان جهادکشاورزی گلستان مگس مدیترانه ای مرکبات بوشهر هفته دولت ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان خطبه های نماز جمعه اربعین 1401 آمار کرونا شیوع کرونا اردبیل روز خبرنگار بیرجند دولت سیزدهم مگس مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، محمد میرزایی با بیان اینکه اجرای دستورات قضایی با حضور نماینده دادستان اجرا شده است، گفت: به متخلفان پیش از کشت گندم و جو ، اخطار‌های لازم داده شده بود، اما با وجود برخوردبا این نوع کشت‌های غیر قانونی، متخلفان به دلایل مختلف از جمله سودجویی، از فاضلاب خام و پساب‌ها استفاده کردند.

میرزایی با تقدردانی از حمایت‌های نهاد‌های امنیتی و نظارتی برای برخورد با تهدید کنندگان سلامت جامعه یادآور شد: همانگونه که تولید محصول سالم و با کیفیت مورد حمایت نهاد‌های متولی است، هر نوع تولید محصول ناسالم هم کاملا پایش و به طور جدی با متخلفان برخورد می‌شود.

کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: فاضلاب صنعتی حاوی فلزات سمی، سیانور و مواد سمی است که می توانند سبب مسمومیت و مرگ انسان و سایر موجودات زنده شوند.

محصولات کشاورزی که با این آب‌ها تغذیه شده‌اند، غلظت عناصر سمی بالایی دارند و در دراز مدت سبب بیماری مصرف کننده می‌شوند .

 

 

محسنی پور افزود: اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی و به خصوص در مناطق کم ‌آب و حذف محصولات آب ‌بر، توسعه روش‌های کشاورزی گلخانه‌ای و روش نوین به خصوص در مناطق کم ‌آب، ترغیب بخش خصوصی به ساخت تصفیه ‌خانه فاضلاب، به منظور تصفیه فاضلاب شهری با شرط خرید تضمینی آب تولیدی از جمله اقداماتی است که باید برای حل مشکل آبیاری مزارع با پساب تصفیه نشده مدنظر قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه