Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش حق نما گفت: لارو مگس میوه مدیترانه‌ای در یک باغ هلو در روستای جفاکنده نوکنده مشاهده شده است.

او گفت: برای کنترل مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ‌های میوه ( مرکبات، هسته داران، خرمالو، انار و ...) توصیه می‌شود نسبت به جمع آوری میوه‌های ریزش کرده پای درخت و از بین بردن آن‌ها اقدام کنند.

حق نما گفت: مدیریت تراکم تاج درخت در هسته داران با انجام هرس تابستانه و با در نظر گرفتن اصول باغبانی و همچنین شخم سطحی کف باغ و پای درختان (قسمت سایه انداز درخت، برای از بین بردن شفیره‌های آفت) لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید: جمع آوری تمام میوه‌ها در موعد مقرر و در صورت امکان کمی زودتر می‌تواند به کنترل جمعیت لارو مگس میوه مدیترانه‌ای کمک کند.

حق نما گفت: در صورت شکار یک مگس در روز نصب ۵۰ تا ۷۰ تله در هکتار (تله سطلی یا بطری نوشابه حاوی جلب کننده‌های غذایی) ضروری است.

او درباره نحوه درست کردن محلول این تله‌ها گفت: برای تله‌های سطلی ۵ قرص سراتینکس در ۲۵۰ سی سی آب برای هر تله در نظر گرفته شود.

حق نما می‌گوید: در مورد تله با بطری نوشابه لازم است کمی بالاتر از محلول ۳ تا ۵ سوراخ به قطر ۱ تا یک و نیم سانتیمتر در بطری ایجاد شود و در ارتفاع یک و نیم تا ۲ متری قسمت‌های جنوبی درخت آویزان شود.

او گفت: در صورت رسیدن شکار در تله‌های ردیابی به ۲ تا ۳ مگس طعمه پاشی ضلع جنوبی درختان به صورت یک ردیف درمیان و در صورتی که به ۴ تا ۵ مگس در تله در روز برسد تمام ردیف‌های باغ توصیه می‌شود.

حق نما گفت: برای این محلول در ۱۰۰ لیتر آب مقدار ۳ لیتر پروتئین هیدرولیزه و ۲۰۰ سی سی سم مالاتیون یا ۱۵۰ سی سی دلتامترین یا ۱۰۰ سی سی دی متوات و یا ۲۰ سی سی اسپینوساد اضافه کرده بعد از ترکیب محلول، طعمه پاشی انجام شود.

او با بیان اینکه بهترین زمان طعمه پاشی صبح زود یا غروب است، گفت: در صورت بالا بودن جمعیت آفت (۵۰ مگس طی یک هفته در تله) انجام محلول پاشی پوششی (کاور اسپری) با رعایت دوره کارنس صرفا در برخی جمعیت‌های لکه‌ای و غیر قابل مدیریت مگس در کانون‌های طغیانی مجاز خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مگس مدیترانه ای جهاد کشاورزی مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۲۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفت سن غلات در مزارع

کیومرث اکبری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه یک سن مادر در هر مترمربع می‌تواند ۸۰ کیلو کاهش تولید در واحد سطح را ایجاد کند، گفت : گندم‌ها با ۲ درصد سن‌زدگی خاصیت نانوایی خود را از دست خواهند داد.

وی ادامه داد: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تأخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های جهانی از حدود ۲۰ اردیبهشت‌ماه به بعد هوا بین ۲ تا سه درجه گرم‌تر از وضعیت معمول می‌شود و مراحل پورگی آفت که سبب سن‌زدگی می‌شود سریع‌تر طی می‌شود، لذا زمان واکنش برای برخی از مناطق از دست خواهد رفت.

وی از کشاورزان درخواست کرد؛ به محض اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی اعلام کردند بلافاصله نسبت به مبارزه اقدام کنند هرگونه تأخیر در انجام مبارزه سبب سن‌زدگی و خسارت به گندم می‌شود.

اکبری تصریح کرد: سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح استان در سطح زیر کشت کندم دیم و آبی از بهمن‌ماه سال گذشته با دستورالعمل مبارزه جدی آغاز شده و تا به‌امروز به خوبی جلوی خسارت این آفت کلیدی و اصلی گندم گرفته شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند