Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@00:48:26 GMT

آغاز ردیابی آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ‌های شهرضا

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۹۵۳۴

آغاز ردیابی آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ‌های شهرضا

علی رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به مبارزه با مگس مدیترانه‌ای در باغات شهرضا، اظهار داشت: آفت مگس مدیترانه از سال ۱۳۹۷ در مناطق آلوده شهرضا مشاهده شده است که در سال جاری ردیابی این آفت به دو صورت مشاهده‌ای و نصب تله فرومون از اوایل اردیبهشت ماه در تعداد ۱۸ قطعه باغ آغاز و تا پایان برداشت محصولات ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تله‌ها به صورت ماهانه به منظور مشاهده آفت، رصد و شارژ هورمون «فرومون» قابل تعویض است.

مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرضا تاکید کرد: همچنین برای جلوگیری از گسترش آفت مگس مدیترانه‌ای، تنه درختان و کف باغات را محلول و سم پاشی می‌کنیم اما اگر محصولی آلوده به این آفت شده بود آن را جمع آوری کرده و می‌سوزانیم و در عمق ۵۰ سانتی متری خاک دفن می‌کنیم تا از انتشار آفت جلوگیری شود.

درختان هلو، انار، سیب، زردآلو و انجیر میزبان این آفت در شهرضا هستند

وی با بیان اینکه درختان هلو، انار، سیب، زردآلو و انجیر میزبان این آفت در شهرضا هستند، بیان داشت: این آفت به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله می‌کند و لهیدگی، پوسیدگی و ریزش شدید میوه را در پی دارد و می‌تواند محصول را به طور کامل از بین ببرد.

رضایی با توجه به مبارزه زمستانه با مگس مدیترانه‌ای، گفت: هر ساله در زمستان جهاد کشاورزی شهرضا به باغداران توصیه می‌کند تا منطقه سایه‌انداز درختان خود را به منظور از بین بردن شفیره آفت بیل بزنند.

راه‌های مباره با مگس مدیترانه ای

وی با اشاره به راه‌های مبارزه با این آفت، عنوان کرد: نصب کارت زرد، نصب تله فرومونی و محلول‌پاشی پروتئین «هیدرولیزات» به همراه سم برای کاهش جمعیت این آفت و شکار انبوه آن در باغ‌های میوه از جمله راه‌های مبارزه با این آفت است.

مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا، گفت: با توجه به یافته‌های تحقیقاتی مگس میوه مدیترانه‌ای به علت مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرده و نسبت به سایر مگس‌های میوه بالاترین خسارت اقتصادی را هرساله به کشاورزان وارد می‌کند.

کد خبر 5224666

منبع: مهر

کلیدواژه: علی رضایی کشاورزی باغات مگس مدیترانه ای انتخابات 1400 ویروس کرونا بوشهر چالش شایستگی کرمانشاه گرگان آمار کرونا شیراز واکسن کرونا خطبه های نماز جمعه سیدابراهیم رئیسی اردبیل مشارکت مردم در انتخابات اراک مگس مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۹۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان از سم‌پاشی شبانه درختان در این منطقه خبر داد و گفت: این عملیات با هدف پیشگیری از طغیان شته‌ها، کنترل آفات گیاهی، حذف آلاینده‌ها، بهبود شادابی و رشد درختان و حفاظت از محیط زیست در فضای سبز بوستان‌های اصلی و محلی، انهار، خیابان‌های اصلی و فرعی در حال انجام است.

علی‌اکبر رسالت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به لزوم سم‌پاشی درختان در فصل بهار، هر ساله در این فصل سم‌پاشی درختان و درختچه‌ها، با رعایت کامل اصول فنی و با استفاده از سموم دارای استانداردهای زیست‌محیطی به‌صورت شبانه توسط اکیپ فضای سبز در پارک‌ها و معابر اصلی سطح منطقه ۱۲ انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه از جمله آفات فصل بهار می‌توان به «شته‌ها» اشاره کرد که موجب چسبنده شدن برگ درختان می‌شود، افزود: آفت‌های دیگر پسیل، زیتون و برگ‌خوارها هستند که علاوه بر تغذیه از شیره گیاهی درختان، موجب تغییر شکل اندام‌ها و اختلال در امور فتوسنتز، خسارت به فضای سبز و خشکیدگی درختان می‌شوند.

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان از آغاز عملیات سم‌پاشی عمومی درختان و درختچه‌های سطح منطقه ازجمله زبان گنجشک، رز، شمشاد، نارون، توری، اقاقیا و زیتون خبر داد و گفت: در مرحله اول سم‌پاشی اختصاصی ۱۶۰ لیتر از انواع سموم در خصوص آفت شته، پسیله زبان گنجشک و سفیدک بر روی درختان و درختچه‌ها استفاده شد.

رسالت خاطرنشان کرد: به‌منظور صرفه‌جویی در میزان سم مصرفی، افزایش کیفیت و سرعت در عملیات سم‌پاشی عمومی درختان ۸۰ هزار لیتر سم با بهره‌گیری از دستگاه‌های پیشرفته در مسیرها استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: این عملیات با هدف پیشگیری از طغیان شته‌ها، کنترل آفات گیاهی، حذف آلاینده‌ها، بهبود شادابی و رشد درختان و حفاظت از محیط زیست در فضای سبز بوستان‌های اصلی و محلی، انهار، خیابان‌های اصلی و فرعی با ۷ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است.

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان با بیان اینکه دو اکیپ چهار نفره به مدت ۱۰ شب مشغول فعالیت هستند، گفت: از شهروندان درخواست داریم برای جلوگیری از مسمومیت‌های احتمالی، مراقبت‌های لازم را در نظر گیرند و با عوامل فضای سبز همکاری داشته باشند.

کد خبر 751483

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • یمن: عملیات در دریای مدیترانه بزودی آغاز می‌شود؛ تدارک یک میلیون رزمنده
  • صنعا: طی روزهای آینده شاهد اولین عملیات در دریای مدیترانه خواهیم بود
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه