Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید برخوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این میزان مبارزه را با همکاری هشت گروه در باغ‌های مناطق سردسیری و معتدل جنوب کرمان اعلام کرد.

وی با بیان اینکه مبارزه با مگس مدیترانه‌ای با استفاده از تله‌های جلب کننده مگس میوه آغاز شده است، گفت: مگس توسط تله‌ها در درختان مناطق آلوده به آفت، شکار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان افزود: در مناطقی که جمعیت آفت بیش از حد و توان مبارزه بود ابتدا طعمه پاشی برای کاهش جمعیت آفت صورت گرفت و سپس تله های جلب کننده آفت به ازای هر هکتار ۵۰ تا ۷۰ تله نصب شد.

وی بیان داشت: در راستای مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای، مواد و ملزومات مورد نیاز توسط مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تهیه و در اختیار مراکز خدمات جهاد کشاورزی برای توزیع بین باغداران قرار گرفته و آموزش‌های لازم به بهره‌برداران ارائه شده است.

برخوری کنترل موفق آفت مگس مدیترانه‌ای را مستلزم همکاری و مشارکت باغداران و پیگیری شوراهای دهستان، دهیاران و بخشداران و مساعدت و همکاری رسانه‌های محلی درخصوص تشویق و ترغیب باغداران برای همکاری با تیم‌های مبارزه‌کننده دانست.

 وی با بیان اینکه ۴۰۰ گونه گیاهی اعم از گرمسیری، سردسیری، معتدله و محصولات زراعی و گلخانه‌ای در دامنه میزبانی آفت مگس مدیترانه‌ای قرار دارد، بر مشارکت باغداران و همراهی دهیاران، شوراها و اطلاع رسانی لازم توسط اصحاب رسانه برای ریشه کنی و مهار این آفت تاکید کرد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان باغداران را به جمع‌آوری میوه‌های آلوده و دفن آن‌ها در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک، نصب تله‌های جلب کننده قبل از رنگ پذیری میوه، اجتناب از نگهداری طولانی مدت محصول بر روی درخت و برداشت به موقع محصول  در راستای مقابله با مگس مدیترانه‌ای توصیه کرد.

مگس میوه مدیترانه‌ای از آفت‌های مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونه‌های مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیع‌تری است و می‌تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.

هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبان‌های این آفت هستند.

حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد. وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.

سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان هفت شهرستان را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.

برچسب‌ها افت وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی جیرفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افت وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی جیرفت افت وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی جیرفت اخبار کنکور مگس مدیترانه ای کشاورزی جنوب جهاد کشاورزی سازمان جهاد جنوب کرمان مگس میوه آفت مگس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۶۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از ۷۰ هزار هکتار از باغات نخل استان انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، غلامحسین تیموری اظهار داشت: سوسک سرخرطومی حنایی به‌ عنوان یکی از خطرناک‌ترین آفت‌های درختان نخل نام برده می‌شود که برای زندگی و تغذیه به طور معمول از تنه درخت استفاده می‌کند. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از 70 هزار هکتار از باغات نخل استان انجام شده است. 

وی گفت: در جریان ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تعداد 83 هزار و 857 اصله خرما آلوده تشخیص داده شده که تیمار 83 هزار و 486 اصله درخت خرما انجام و 371 اصله نخل نیز به دلیل میزان بالای خسارت وارده شده امحا شد.

تیموری تصریح کرد: آفت سرخرطومی خرما علاوه بر خسارت مستقیم که از بابت تغذیه لارو آفت از تنه درخت و آوندهای آن انجام می شود عامل ورود عوامل قارچی و باکتریایی به داخل تنه بوده که در نهایت درصورت عدم مبارزه به موقع باعث مرگ درخت می‌شود.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت آموزش کشاورزان و مشارکت آنان در کنترل سوسک سرخرطومی خرما در سطح نخلستان‌های وسیع استان، گفت: کارشناسان حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آمادگی لازم برای آموزش شیوه‌های ردیابی و مبارزه با این آفت خطرناک را دارند.

گفتنی‌است با توجه به اینکه این آفت در سال دارای بیش از سه نسل است و ردیابی باغات آلوده در چند مرحله مستمر انجام می‌شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ۱۱ هکتار از اراضی دولتی در جنوب کرمان رفع تصرف شد
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است