Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران از افزایش شکار مگس میوه مدیترانه ای در تله های نصب شده فرمونی و سراتراپ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران مجید بهادری با اشاره به بازدیدهای میدانی و گزارشهای دریافتی از ایستگاههای پیش آگاهی مگس میوه مدیترانه ای در شهرستانهای ساری، قائم شهر، سیمرغ، جویبار، میاندرود و نکا از افزایش شکار مگس میوه مدیترانه ای به دلیل وجود میزبانهای متعدد در طول سال در این مناطق، شرایط اقلیمی مساعد، عدم توجه برخی از باغداران در رعایت اصول فنی مبارزه با مگس از جمله، برداشت کامل میوه های باقیمانده از سال قبل  مانند نارنج .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.... در تله های نصب شده فرمونی و سراتراپ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت مبارزه با جمعیت نسل اول آفت مزبور برای جلوگیری از افزایش جمعیت و پیشگیری از خسارت روی ارقام هلو و شلیل میانرس و دیررس و نارنگیهای پیش رس گفت: شناسایی دقیق باغات هلو، شلیل، نارنگی پیش رس ، گلابی ، انار توسط کارشناسان پهنه برای بازدیدهای میدانی و بررسی تراکم جمعیت آفت در این باغات، افزایش تعداد ایستگاههای پیش آگاهی در باغات با نصب تله های فرمونی و مایع سراتراپ بمنظور شناسایی کانونهای آلوده و بررسی تراکم جمعیت آفت و هماهنگی با دهیاریها، شورای اسلامی روستاها و تشکلهای بخش خصوصی بمنظور اطلاع رسانی گسترده به باغداران از طریق نصب بنر حاوی راهکارهای کنترلی آفت از نکات مهم در مدیریت این آفت است.

وی تصریح کرد: هماهنگی با دهیاریها و شورای اسلامی روستاها برای برگزاری کلاسهای آموزشی با رعایت فاصله اجتماعی در روستاهای تحت پوشش به خصوص در روستاهایی که سطوح زیر کشت هلو و شلیل میانرس و دیر رس و نارنگی پیش رس  قابل توجهی دارند، بهره گیری از شبکه های مجازی  در ارسال اطلاعات فنی به باغداران هلو ، شلیل، هماهنگی با شرکتهای پخش و فروشندگان سموم بمنظور تهیه و تدارک اقلام و تجهیزات کنترلی و عرضه خدمات در این حوزه ضروری است.

بهادری با اشاره به سابقه آلودگی و مشاهده شکار مگس در تله های نصب شده در باغات هلو و شلیل، بر لزوم مبارزه تلفیقی با آفت مگس میوه تاکید کرد و گفت:  نصب تله های جلب کننده حاوی سراتراپ یا سراتینکس به تعداد 30 الی 40 عدد  در هکتار جهت شکار انبوه، طعمه پاشی با پروتئین هیدرولیزات بر اساس دستورالعمل 25 الی 30 روز قبل از رسیدن میوه، برداشت کلیه میوه های رسیده سالجاری اعم از آلوچه، ازگیل ژاپنی، هلو های پیش رس..... بمنظور قطع پل ارتباطی میزبانی برای جلوگیری از ازدیاد نسل و افزایش جمعیت و رعایت بهداشت عمومی باغ، جمع آوری میوه های ریخته شده بویژه میوه های نارنج و دفن آن در عمق 50 سانتی متری خاک توصیه می شود.

وی انجام کاور اسپری 20 روز قبل از رسیدن میوه در باغاتی که تعداد مگسهای شکار شده در تله های نصب شده بیش از 5 عدد در روز و اطلاع رسانی به باغداران بمنظور مدیریت تک درختان میزبان ازگیل ژاپنی، هلو و شلیل، انجی، سیب، گلابی، خرمالو  موجود در باغات و خانه سراها بمنظور کانون کوبی کانونهای آلوده بر اساس دستورالعملهای ارائه شده را ضروری دانست.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مگس میوه استانی اقتصادی مگس میوه مدیترانه ای هلو و شلیل شکار مگس پیش رس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۴۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی  گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان مازندران تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

در ادامه این جلسه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

حسن خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

دیگر خبرها

  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • هوایی خنک و نیمه‌ابری مهمان مازندران
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • افزایش محسوس دما در مازندران
  • هوای صاف و آفتابی در مازندران